onsdag 6 december 2017

Energitrådar - Christina Wannberg och Maria Tromark


Galleri Lars Palm
presenterar


Energitrådar
Christina Wannberg & Maria Tromark
16/12 – 14/1”Det fria Broderiet som konstform är en ”långsam” teknik som skapar ett ”inre” lugn, en slags meditativ konst som ger chans till återhämtning och ny energi för oss”.

Christina Wannberg, Hantverkspedagog/grafiker/scenograf och Maria Tromark, Bildlärare/bildkonstnär från Sandviken möttes under fem terminers broderistudier på Västerbergs Folkhögskola och därefter fortsatte arbetet tillsammans.”Broderikursen på Västerberg var ett fantastiskt lyft och en inspiration för oss, både som pedagoger och i vårt eget kreativa arbete”.

”Vi fortsätter att undersöka vart broderiet med sina olika tekniker kan leda oss. Hur vi kan använda dessa tekniker i nya uttryck inom konsten”.

Maria utgår från känsla och intuition. Det som inspirerar henne är spår av människans ursprung. Allt ifrån kalligrafiska tecken, spår av flertusenårig keramik eller de rum vi skapat genom historien. Hon tycker om kombinationen av det snabba måleriet med de långsamma, eftertänksamma broderade linjerna. Christina har alltid inspirerats av strukturer och konstruktioner. Genom broderiet och de ”mjuka” materialen har även den lilla människan och utsattheten i vårt samhälle smugit in i hennes bildvärld. Friheten och intuitionen i broderiet ger många nya möjligheter i hennes skapande.

Utställningen innehåller både tidigare arbeten från Västerbergs Folkhögskola och nyproducerat fritt broderi i kombination med måleri, applikation och skulpturalt arbete.

Utställningen öppnar den 16 December med en vernissage kl 15.00. Därefter är galleriet öppet: Ons-Tors: 18-20 Lör-Sön: 14-16. Mellan 23/12 – 7/1 har galleriet julstängt på Lördagar och söndagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar